Ricotta-citroentaart

    Ricotta-citroentaart

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze verslavende taart is mijn favoriet. Het deeg bevat alleen eierdooiers, zoals het in oude Italiaanse klassiekers voorkomt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • Voor het deeg
    • 270 gr bloem
    • 115 gr fijne witte suiker
    • 1 snufje zout
    • 135 gr ongezouten boter, koud en in blokjes
    • 4 eierdooiers
    • Voor de vulling
    • 400 gr ricotta
    • 150 gr fijne witte suiker
    • 3 eetlepels rum
    • geraspte schil van 6 citroenen
    • 3 hele eieren, verdeeld
    • poedersuiker, om te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:2uur30min 

      Deeg

    1. Meng de bloem, 115 gr suiker en een snufje zout in de kom van een keukenmachine. Voeg de boter en eierdooiers toe en meng op medium tot het een geheel begint te vormen.
    2. Leg het deeg op een stuk plasticfolie en druk snel samen met je vingertoppen. Verdeel het deeg in 2 ballen, een wat kleiner dan de ander. Omwikkel met het plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 190°C / gasoven stand 5.
    4. Vulling

    5. Doe de ricotta door een zeef in een kom en meng het met de resterende suiker tot het glad en een beetje glanzend wordt. Roer de geraspte citroenschil en rum erdoor en dan de eierdooiers een voor een. Laat de eiwitten op kamertemperatuur komen.
    6. Taart bakken

    7. Bedek een middelgroot taartblik met bakpapier. Rol de grote bal deeg uit tot 1 cm dikte en druk zachtjes in de taartvorm, inclusief de randen. Rol de kleinere bal uit tot eenzelfde diameter van het taartblik. Zet het taartblik en de bovenkant in de koelkast.
    8. Klop de eiwitten stijf en meng ze door het ricottamengsel, schep van beneden naar boven zodat de eiwitten luchtig blijven.
    9. Giet de vulling in de taartvorm ongeveer tot 3/4 van de bovenkant. Bedek met de bovenkant van het deeg en sluit de randen goed aan. Verwijder overtollig deeg.
    10. Bak een uur, totdat het een beetje terugveert zonder dat het blubbert. Serveer koud en bestrooid met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren