Najwa's kip korma

    Najwa's kip korma

    15keer bewaard
    50min


    82 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn moeders versie van kip korma. Het kan in minder dan een uur bereid worden. Kaneelstokjes, hele kruidnagels en kardamom kruiden de olie waarin ui en kip worden gebakken. De saus wordt gekruid met koriander en komijn.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 2-4 kaneelstokjes
    • 10 kruidnagels
    • 10 kardamompeulen
    • 1 ui, dungesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 kipfilets
    • 1/2 theelepel zout, of naar smaak
    • 1 theelepel gemalen gedroogde chilipeper
    • 1 theelepel koriander
    • 1 theelepel komijn
    • 100 gr passata
    • 100 ml warm water
    • 100 ml karnemelk
    • handje gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. In een koekenpan op matig vuur de olie verhitten. Kaneel, kruidnagels en kardamompeulen 3 minuten in de hete olie bakken. Ui en knoflook erdoor roeren en bakken tot ze zacht zijn.
    2. Elke kipfilet in 4 stukken snijden, aan de pan toevoegen en 5-8 minuten bakken.
    3. Op smaak brengen met zout, chilipeper, koriander enkomijn. Passata en water erdoor roeren en 10 minuten laten doorkoken.
    4. Karnemelk erdoor roeren en 5-8 minuten koken. Net voor het serveren de peterselie erdoor roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren