Ricotta gnocchi met olijvensaus

    Ricotta gnocchi met olijvensaus

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een lekker origineel recept voor gnocchi! Ze worden niet gemaakt met aardappel, maar van een mengsel van ricotta, Pecorino, brood en bloem.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 gr groene olijven
    • 20 gr bloem
    • 120 gr ricotta
    • 80 gr brood, zonder korsten, verkruimeld
    • 30 gr geraspte Pecorino Romano
    • 1 ei
    • 40 gr zwarte olijven
    • 1 teen knoflook, gehalveerd
    • 3 blaadjes salie, gesneden
    • 1 theelepel extra virgine olijfolie, en wat meer om te bakken
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snij de groene olijven met een beetje olijfolie in een blender of keukenmachine. Als de substantie te zacht wordt, voeg je de bloem toe. Meng de ricotta, brood, Pecorino, ei en het olijfmengsel in een grote kom.
    2. Kneed tot het deeg een bal vormt, maak er kleine porties van en rol er slangetjes van. Snijd deze slangetjes op een met bloem bedekt oppervlak in stukjes van 1,5 cm.
    3. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de zwarte olijven, knoflook, olijven en salie toe.
    4. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en giet ze af wanneer ze aan de bovenkant drijven.
    5. Haal de knoflook uit de pan en roer de gnocchi door het olijven-saliemengsel. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren