Gebraden kip met brood met groenten

    Gebraden kip met brood met groenten

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Een mooie gebraden kip is het moeilijkste makkelijke recept om te maken. Maar volg de tips goed en koop een goede kwaliteit kip en dan moet het goed komen. In plaats van aardappelen gebruik ik oud brood dat heerlijk is in combinatie met verse kruiden en groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 hele kip
    • 6 sneetjes oud brood
    • 2 rode uien
    • 2 selderij stengels
    • 2 wortels
    • 3 laurierbladen
    • 2 takjes rozemarijn
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 citroen, gehalveerd
    • 1 teen knoflook
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De avond van te voren maak je de kip schoon en maak hem droog van binnen en van buiten. Bestrooi de binnen-en buitenkant met zout. Zet in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 250°C / gasoven stand 8.
    3. Snijd het brood in blokjes en snijd de ui, selderij en wortel in grove stukken. Roer door elkaar en voeg de helft van de kruiden toe, het sap van een halve citroen, zout en peper naar smaak en olijfolie toe. Roer goed en verspreid over een bakplaat.
    4. Stop de resterende kruiden, citroensap en de teen knoflook in de kip en leg de kip met de borstzijde naar beneden op de groenten en zet in de hete oven.
    5. Braad 45-50 minuten, draai de kip om en bak nog 15-20 minuten zodat de borstzijde krokant wordt.
    6. Om de gaarheid te controleren wiebel je een pootje en snijd er met een mes in. Het pootje moet los aanvoelen en de sappen uit het pootje moeten helder zijn.
    7. Snijd de kip in 10 stukken en rangschik ze over de groenten en brood. Eet smakelijk!

    Met de borstzijde naar beneden?

    Omdat het vettere vlees aan de bovenkant zit druipt het lekker naar beneden als je de borstzijde beneden legt. Samen met het van te voren inwrijven met zout maakt deze kip heerlijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren