Geroosterde muskaatpompoen met pijnboompitten en feta

    Geroosterde muskaatpompoen met pijnboompitten en feta

    4keer bewaard
    1uur20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Zodra het herfst wordt is dit een heerlijk gerecht met pompoen, in de oven gebakken met uien en druiven en geserveerd met pijnboompitten en feta.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 muskaatpompoen, geschild en in blokjes van 2,5 cm gesneden
    • 1 grote ui, in blokjes van 2,5 cm
    • 220 gr rode pitloze druiven
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels boter
    • 2 eetlepels extra virgine olijfolie
    • 1 theelepel Provencaalse kruiden
    • 30 gr pijnboompitten
    • 60 gr feta, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C / gasoven stand 7. Zet het rooster in het midden van de oven.
    2. Meng de muskaatpompoen en ui in een braadslee of ovenschaal. Meng de druiven erdoor en breng op smaak met zout en peper.
    3. Smelt de boter en roer de olijfolie en kruiden erdoor. Giet het botermengsel over de muskaatpompoen, ui en druiven en meng goed.
    4. Rooster 45 minuten in de voorverwarmde oven en draai alles een keer om na 20 minuten. De muskaatpompoen zal een beetje knapperig aan de buitenkant zijn.
    5. Terwijl de muskaatpompoen in de oven staat, rooster je de pijnboompitten in een hete koekenpan zonder olie. Leg de muskaatpompoen op een serveerschaal en bestrooi met de pijnboompitten en verkruimel de feta erover. Serveer direct of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren