Salade met rucola en geroosterde rode biet

    Salade met rucola en geroosterde rode biet

    2keer bewaard
    32min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze salade wordt gemengd met een vinaigrette van honing en sjalot, bestrooid met avocado en kaas. Gewoonweg heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels balsamico-azijn
    • 1 grote sjalot, fijn gesneden
    • 1 eetlepel honing
    • 5 eetlepels extra vergine olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • 6 middelgrote rode bieten, geschild en in vieren
    • 120 gr rucola
    • 70 gr geroosterde hazelnoten, gesneden
    • 30 gr gedroogd fruit (cranberry's, kersen of bosbessen)
    • 1/2 avocado, geschild en in blokjes
    • 80 gr gorgonzola of feta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C / gasoven stand 7. Bedek een bakplaat met folie.
    2. Meng de azijn, sjalot en honing in een kom. Giet er geleidelijk de olie bij en breng op smaak met zout en peper.
    3. Roer de bieten met voldoende vinaigrette om ze te bedekken. Bewaar de rest van de vinaigrette. Leg de bieten op de bakplaat en bak ze 12 minuten in de voorverwarmde oven, roer af en toe. Laat afkoelen.
    4. Meng de rucola, hazelnoten en gedroogd fruit in een grote kom met de resterende vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Verdeel de salade over 4 borden, rangschik de bieten erover en bestrooi met blokjes avocado en verkruimelde kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren