Saltimbocca alla romana (Kiprollade gevuld met Prosciutto)

    Saltimbocca alla romana (Kiprollade gevuld met Prosciutto)

    3keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Slechts een paar ingrediënten en je hebt een heerlijk hoofdgerecht. Kipfilets worden belegd met prosciotto en salie, opgerold en gebakken in een heerlijke saus/jus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets, gelijkmatig plat geslagen
    • 4 plakjes prosciutto
    • 4 salieblaadjes
    • 15 gr boter
    • 1/2 glas droge witte wijn
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Leg de kipfilets of een vel bakpapier, leg er 1 plak prosciutto en 1 salieblaadje op. Rol op en zet vast met een houten prikker.
    2. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak een paar minuten aan iedere kant tot de kiprolletjes goed bruin zijn. Voeg de wijn toe en breng op smaak met zout en peper. Blijf de kip bakken tot hij door en door gaar is, ongeveer 8 tot 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren