Omelet met sardientjes, venkel en pijnboompitten

    Omelet met sardientjes, venkel en pijnboompitten

    1keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Een lekkere anders-dan-anders omelet voor visliefhebbers. De venkel en pijnboompitten geven dit gerecht een krokant laagje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr sardientjes, zonder graat
    • 1 teen knoflook
    • 1 theelepel extra vergine olijfolie
    • 20 pijnboompitten
    • zout en peper naar smaak
    • 2 bosjes venkelblaadjes
    • 6 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Was de sardientjes en dep ze voorzichtig droog met keukenrol.
    2. Pel en plet de knoflook en bak hem bruin in de olijfolie. Voeg de sardientjes en pijnboompitten toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Was en snijd de venkel. Klop de eieren met zout en peper en voeg de venkel toe. Giet dit mengsel in de pan met de sardientjes.
    4. Wanneer de bodem stevig is, leg je voorzichtig een bord op de pan en laat de omelet op het bord vallen. Laat de omelet terug in de pan glijden zodat de andere kant gaar kan worden.
    5. Zet het vuur uit en serveer de omelet warm en in punten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren