Hartige aardappeltaart

    Hartige aardappeltaart

    2keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een typisch Italiaans gerecht gemaakt van gepureerde aardappelen, ei, mortadella en Fontina, gebakken in de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr aardappels
    • 80 gr boter
    • 2 eieren, geklopt
    • 70 gr mortadella, gesneden
    • 70 gr Fontina kaas, in kleine blokjes
    • zout naar smaak
    • paneermeel
    • paar klontjes boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Schil de aardappels en kook ze. Pureer ze en voeg 50 gr boter, de eieren, mortadella, Fontina en zout toe.
    2. Vet een cakeblik in met de resterende boter. Strooi wat paneermeel over de bodem en giet het aardappelmengsel erin. Strooi nog wat paneermeel over de bovenkant en voeg wat klontjes boter toe.
    3. Bak 30 minuten in de oven op 180 C / gasoven stand 4.

    Tips

    In plaats van mortadella kun je ook een andere gekookte worst gebruiken en in plaats van Fontina kun je Emmentaler, Gruyere of Provolone gebruiken. Als je het vegetarisch wilt maken laat je de mortadella gewoon weg.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren