Siciliaanse ovenschotel met rigatoni en aubergine

    Siciliaanse ovenschotel met rigatoni en aubergine

    2keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een snelle ovenschotel met rigatoni en aubergine. Je kunt je favoriete tomatensaus gebruiken in plaats van de passata.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 90 gr aubergine, gesneden
    • olijfolie
    • 1 teen knoflook, gesneden
    • 1 ui, gesneden
    • 100 gr gezeefde tomaten (passata)
    • zout en peper naar smaak
    • 5 tot 8 basilicumblaadjes
    • 320 gr korte pasta, zoals rigatoni
    • 70gr geraspte Pecorino Romano
    • 10 gr amandelschaafsel
    • 1 handvol paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 240°C / gasoven stand 8. Breng water aan de kook voor de pasta.
    2. Snijd ondertussen de aubergine in kleine stukjes en roerbak ze in de olie met de knoflook en ui. Voeg na 2 tot 3 minuten de tomatensaus, zout, peper en basilicumblaadjes toe en laat dit een paar minuten koken.
    3. Kook de pasta al dente, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan het auberginemengsel en voeg de helft van de kaas toe.
    4. Giet alles in een ingevette ovenschaal, en bestrooi met de amandelschilfers, paneermeel en de resterende kaas.
    5. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren