Spaghetti met zee-egels

    Spaghetti met zee-egels

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk anders dan anders pastagerecht, lekker voor zeevruchten liefhebbers.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 20 zee-egels
    • zout
    • 400 gr spaghetti
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, gesneden
    • gedroogde rode chilivlokken
    • 225 ml witte wijn
    • 1 tomaat, geschild en geraspt
    • 1 handvol gesneden peterselie, om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe een paar dikke tuin- of keukenhandschoenen aan en snijd de zee-egels met een scherpe schaar in twee. Verwijder alle zwarte stukjes aan de binnenkant en haal met een klein lepeltje de kuit eruit, hou deze apart.
    2. Breng gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en chilivlokken. Bak tot de knoflook zacht en bruin is. Voeg de kuit toe en laat 2 tot 3 minuten bakken op middelhoog vuur. Voeg de wijn toe en laat verdampen. Je kunt 2 tot 3 eetlepels van het pastawater en de tomaat toevoegen voor meer saus.
    4. Giet de pasta af wanneer hij al dente is. Voeg toe aan de saus en serveer warm met wat peterselie erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren