Spaghetti met walnotensaus

    Spaghetti met walnotensaus

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit simpele Italiaanse pastagerecht is makkelijk maar uniek. De walnotensaus is romig, maar er wordt geen room in gebruikt. Lekker op een koude winterse avond.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 320-400 gr spaghetti
    • 150 gr geschilde hele walnoten
    • 40 gr pijnboompitten
    • 2 sneetjes witbrood, zonder korst, geweekt in melk
    • 1 klein teentje knoflook
    • 2 kleine bosjes venkelblaadjes
    • 100 gr ricotta
    • extra virgine olijfolie
    • zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta al dente, giet af en bewaar het kookwater.
    2. Blancheer de walnoten 1 minuut in kokend gezouten water. Giet af en plet ze met de pijnboompitten, geschilde knoflook, en het uitgeknepen brood (gebruik een vijzel of een keukenmachine). Voeg de venkel toe en pureer tot een glad geheel. Wanneer het romig is, voeg je de ricotta toe, een scheutje olijfolie en een snufje zout.
    3. Verwarm de walnotensaus in een steelpan met 2 lepels van het pastawater. Zodra de pasta gaar is, voeg je hem toe aan de saus en meng door, voeg peper naar smaak toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren