Gekruide zoete aardappelsalade

    Gekruide zoete aardappelsalade

    1keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een simpel bijgerecht van zoete aardappels met heerlijke kruiden, uien, groene olijven en peterselie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, gesneden
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 500 gr zoete aardappelen, geschild en in blokjes
    • 1/2 eetlepel geraspte gemberwortel
    • 1/2 eetlepel komijn
    • 1/2 eetlepel paprikapoeder
    • zout naar smaak
    • sap van een halve citroen
    • 10 groene olijven
    • 1 handvol gesneden verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bak de ui in 2 eetlepels olijfolie goudbruin. Voeg de aardappels toe en giet er een glas water bij. Breng aan de kook en laat sudderen.
    2. Voeg de gember, komijn, paprikapoeder, een snufje zout en 2 eetlepels olijfolie toe. Kook de aardappelen gaar terwijl je af en toe roert. Voeg eventueel nog wat water toe als het te droog wordt.
    3. Laat de aardappelen een beetje afkoelen. Voeg het citroensap toe, de resterende olijfolie, olijven en de gesneden peterselie. Serveer op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren