Inktvisspiesjes met kerstomaat

    Inktvisspiesjes met kerstomaat

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    De combinatie van inktvis, tomaten en olijven brengen die echte Mediterraanse smaak. Lekker op de barbecue als voorgerecht of licht hoofdgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 400 gr kleine inktvis, schoongemaakt
    • 200 gr kerstomaatjes
    • 1 theelepel extra vergine olijfolie
    • 2 eetlepels droge witte wijn
    • 4 stengels bleekselderij met blad, gesneden
    • 30 gr ontpitte groene olijven, gesneden
    • 30 gr ontpitte zwarte olijven, gesneden
    • geraspte schil van 1 citroen
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • zout naar smaak
    • witte peper naar smaak
    • Om te serveren
    • scheutje extra virgine olijfolie
    • extra olijven om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Combineer alle ingrediënten, behalve de extra olijfolie en olijven. Marineer 1 uur in de koelkast. Roer iedere 10 minuten.
    2. Verwarm de barbecue voor op middelhoog. Week 6 bamboe spiesjes voor in water.
    3. Spies de inktvis en tomaatjes aan de spiesjes. Leg de spiesjes op een ingevette barbecue-plaat. Gril ze 10 minuten en smeer er halverwege nog wat marinade over.
    4. Serveer de spiesjes met een scheutje olijfolie en extra olijven om te garneren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren