Roerei met pancetta

    Ik kreeg het idee voor dit recept in Toscane, Italië: roerei, room, Parmezaanse kaas, pancetta en kleine Romatomaatjes.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 120 gr pancetta in blokjes
    • 1/2 kleine zoete ui, gesneden
    • 1 eetlepel boter
    • 8 verse eieren
    • 3 eetlepels slagroom
    • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 tot 3 eetlepels gesneden verse basilicum (of 1 theelepel gedroogd)
    • 1/4 theelepel gedroogde rode chilivlokken
    • 6 tot 8 kleine Romatomaatjes, in blokjes
    • zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Bak de pancetta en ui op middelhoog vuur tot de ui doorzichtig is, in 5 minuten. Terwijl de ui bakt, roer je de ei, room, kaas, basilicum en chilivlokken door elkaar.
    2. Wanneer de ui en pancetta klaar zijn voeg je de tomaten toe en laat ze 2 minuten opwarmen. Voeg het ei-mengsel toe en roer continu. Zet het vuur uit wanneer het ei net gaar is en haal van het vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren