Gevulde gekruide tomaten

    Gevulde gekruide tomaten

    3keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze gevulde tomaten kunnen als voorgerecht geserveerd worden, of een licht hoofdgerecht met couscous of rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 4 rijpe, maar stevige tomaten
    • 6 muntblaadjes
    • 6 basilicumblaadjes
    • 1 handvol gesneden peterselie
    • 100 gr paneermeel
    • 50 gr Pecorino Pepato kaas (Italiaanse schapenkaas met peper), geraspt
    • 3 tot 4 eetlepels olijfolie
    • zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Was en snijd de tomaten horizontaal door de helft. Haal het vruchtvlees en de zaadjes eruit. Haal het vruchtvlees door een zeef en bewaar het zo verkregen sap. Laat de tomaten ondersteboven op een bord staan om uit te lekken.
    2. Snijd de kruiden fijn, met een keukenmachine of een vijzel. Voeg paneermeel, gesneden kruiden, geraspte kaas, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper toe aan het tomatensap. Meng alles goed.
    3. Vul de tomaten met het mengsel en bak ze 20 minuten in de oven op 180°C / gasoven stand 4. Serveer de tomaten lauw of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren