Italiaanse zwaardvisrolletjes

    Dunne plakjes zwaardvis worden gevuld met paneermeel, peterselie, kappertjes en kaas en dan opgerold en in de oven gebakken.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 800 gr zwaardvis, in dunne plakjes
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 150 gr paneermeel
    • 15 gr gesneden verse peterselie
    • 1 eetlepel gezouten kappertjes
    • 30 gr geraspte Ragusa kaas
    • extra virgine olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bedek de plakjes zwaardvis met plasticfolie en maak ze platter met een deegroller. Snijd ze in twee en leg ze uit op een werkoppervlak. Voeg zout naar smaak toe.
    2. Meng 100 gr paneermeel, zout, peper en de gesneden peterselie in een kom. Hou 1/4 deel van dit mengsel apart.
    3. Spoel de kappertjes af en snijd ze, voeg de kaas toe. Meng 3/4 van het paneermeelmengsel erdoor en besprenkel alles met olijfolie. Verdeel het mengsel op de plakjes zwaardvis.
    4. Rol de plakjes zwaardvis op en zet vast met een prikker. Leg ze in een licht ingevette ovenschaal en verdeel de rest van het paneermeelmengsel erover.
    5. Bak 10 minuten in de oven op 220°C / gasoven stand 7. Serveer warm.

    Ragusa kaas

    Als je geen Ragusa kaas kunt vinden, kun je Parmezaanse kaas of Pecorino gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren