Gevuld gehaktbrood met ei en groenten

    Gevuld gehaktbrood met ei en groenten

    3keer bewaard
    1uur


    7 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk voor groente- en vleesliefhebbers want dit gehaktbrood wordt gevuld met groenten. Kinderen zullen dit zachte vlees erg lekker vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 grote wortel
    • 100 gr diepvriesspinazie
    • 600 gr rundergehakt
    • 1 ei
    • 3 eetlepels paneermeel
    • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en peper naar smaak
    • 3 plakjes gekookte prosciutto
    • 3 dunne plakjes Provolone
    • 2 hardgekookte eieren, gepeld
    • 5 plakjes pancetta
    • 120 ml witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Kook de wortel halfgaar in gezouten water. Laat de wortel heel. Giet af voordat hij te zacht wordt en zet opzij om af te koelen.
    2. Kook de spinazie in een andere pan tot hij net gaar is en zet opzij.
    3. Meng het gehakt, (rauw) ei, paneermeel en Parmezaanse kaas in een grote kom en breng op smaak met zout en peper. Meng het gehakt goed. Rol uit op een werkoppervlak tot het 5 mm dik is.
    4. Leg de prosciutto, Provolone, spinazie, wortel en de gekookte hele eieren in laagjes in het midden van het gehaktmengsel. Rol de zijkanten over de vulling en druk goed dicht. Dit lijkt misschien onmogelijk, maar dat is het niet.
    5. Leg het gesloten gehaktbrood in een ingevette ovenschaal en leg de pancetta erop.
    6. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C / gasoven stand 4. Giet halverwege de baktijd de witte wijn erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren