Zoete aubergines

    Zoete aubergines

    1keer bewaard
    1uur25min


    Maak dit als eerste!

    Aubergine wordt in de pan gebakken en dan roergebakken met muntblaadjes, knoflook, azijn en suiker om het een beetje zoet te maken. Je kunt dit als voorgerechtje of als bijgerecht serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 aubergines
    • olijfolie, om te bakken
    • 4 tot 6 muntblaadjes, of naar smaak
    • 1 teen knoflook
    • 2 eetlepels witte wijnazijn
    • 1 eetlepel suiker
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur weken  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Snijd de aubergines in 1 cm dikke plakjes. Laat ze 1 uur in water met zout weken.
    2. Giet de aubergine af en snijd de plakjes in dunne reepjes. Bak de aubergine in hete olie.
    3. Nadat de aubergine gebakken is, leg je ze in een steelpan met de muntblaadjes en de knoflook. Giet de azijn en suiker erover en kook ze op middelhoog vuur. Laat een paar minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper. Serveer koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties