Salade met zoete aardappel en zeevruchten

    Salade met zoete aardappel en zeevruchten

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke zeevruchtensalade met een unieke toevoeging van zoete aardappelen. ALs je verse zeevruchten in plaats van diepvries gebruikt kun je de kook-stap overslaan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr gemengde zeevruchten (uit de diepvries)
    • 300 gr zoete aardappelen
    • 250 gr broccoliroosjes
    • 120 ml witte wijn
    • 1 theelepel kappertjes
    • 70 gr ontpitte groene olijven
    • extra virgine olijfolie
    • 1 citroen
    • 1 handvol gesneden verse peterselie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Kook de zeevruchten 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat de zeevruchten dan 10 minuten in de witte wijn sudderen.
    2. Kook ondertussen de broccoli 10 minuten, en de zoete aardappelen 40 minuten.
    3. Zodra de aardappelen gaar zijn, schil je ze en snijd je ze in kleine stukjes. Leg ze op een serveerschaal met de zeevruchten en broccoli. Voeg de kappertjes, olijven en wat peterselie toe. Besprenkel met wat olijfolie en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
    4. Serveer lauw, samen met bijvoorbeeld een rucola-appel salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren