Zwaardvis met een kruiden- en kappertjessaus

    Zwaardvis met een kruiden- en kappertjessaus

    1keer bewaard
    20min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke manier om zwaardvis te bereiden kan ook gebruikt worden voor andere stevige vissoorten. Serveer er bijvoorbeeld een salade van rucola en tomaten bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 zwaardvis filets
    • 3 eetlepels olie
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels gesneden verse peterselie
    • 1 eetlepel gesneden verse oregano
    • 2 eetlepels kappertjes
    • sap van 1 citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Bak de zwaardvis filets 6 minuten in wat olie op middelhoog vuur, draai ze een keer om en leg ze op een serveerschaal. Breng op smaak met zout en peper.
    2. Voeg de peterselie, oregano en kappertjes toe aan dezelfde pan en roer door, voeg wat meer olie toe indien nodig. Voeg dan het citroensap toe en roer weer. Giet de saus over de vis en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    Super lekkere vis, erg lekkere 'salsa verde'. Ik ben een beetje creatief geweest met de groene kruiden, naar wat ik in huis had. En daar leent dit recept zich ook uitstekend voor. Overigens, zwaardvis is bij ons in huis (na tonijn en gerookte zalm) de eerste vis die onze pietlutkinderen (5 + 8) accepteren. En met saus vonden ze hem lekkerder dan zonder! - 15 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren