Zwaardvis met tomaten, kappertjes en olijven

    Zwaardvis met tomaten, kappertjes en olijven

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze lichte stoofschotel van vis is makkelijk te maken en iedereen vindt hem lekker. Er worden heerlijke zomerse smaken in gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr kappertjes in zout
    • 600 gr zwaardvis
    • 12 verse basilicumblaadjes
    • 1 blikje gepelde tomaten
    • 3 tot 4 eetlepels olijfolie
    • 1 teen knoflook, geplet
    • 2 snufjes gedroogde oregano
    • zout en peper naar smaak
    • 100 gr ontpitte zwarte olijven, gehalveerd en afgespoeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 30min weken  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Spoel het zout van de kappertjes en week ze 30 minuten in heet water. Giet af en spoel ze weer af in koud water.
    2. Haal de huid van de vis en snijd de vis in kleine blokjes, breng op smaak met zout.
    3. Maak een stapel van de basilicumblaadjes, rol ze op en snijd ze in reepjes. Giet de tomaten af en plet ze met je handen.
    4. Verhit de olijfolie met de knoflook in een koekenpan. Haal de knoflook eruit zodra hij goudbruin is. Voeg de blokjes vis toe en zodra ze van lichtroze naar lichtbeige kleuren haal je de blokjes er met een schuimspaan uit. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten en de vis moet nog steeds rauw zijn van binnen. Zet de blokjes vis opzij.
    5. Voeg dan de tomaten, oregano en de helft van de basilicum toe aan de pan. Laat de tomaten 15 tot 20 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Het moet lekker naar tomaat smaken, maar niet te waterig zijn.
    6. Voeg de olijven en kappertjes toe en laat nog 10 minuten koken. Voeg de visblokjes weer toe, zet het vuur uit en zet een paar minuten de deksel op de pan zodat de vis verder gaar kan worden. Garneer met de resterende basilicum en serveer.

    Restjes

    Als je restjes hebt kun je de vis een beetje prakken met een vork en je hebt een heerlijke pastasaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren