Tagliatelle met tomatensaus en worst

    Tagliatelle met tomatensaus en worst

    1keer bewaard
    1uur35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Tagliatelle wordt geserveerd met worst, pancetta, wijn, en tomatensaus.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 120 gr pancetta in blokjes
    • 1 ui, gesneden
    • 1 tot 2 eetlepels extra virgine olijfolie
    • 6 varkensworstjes, zonder velletje
    • 2 teentjes knoflook, heel fijn gesneden
    • 250 ml droge rode wijn
    • 800 gr hele gepelde tomaten uit blik
    • 25 gr verse basilicum, gesneden
    • 1 laurierblad
    • 400 gr passata (gezeefde tomaten)
    • 450 gr tagliatelle
    • 25 gr gesneden verse peterselie
    • geraspte Parmezaanse kaas, om te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Bruin de pancetta en ui in de olijfolie op een middelhoog vuur. Voeg de worst toe en bak tot deze niet meer roze is.
    2. Voeg de knoflook toe en laat deze niet bruin worden. Voeg de wijn toe en roer goed, zodat de stukjes van de bodem loskomen. Voeg de tomaten met sap toe, plet ze een beetje met je hand terwijl je ze in de pan doet. Voeg de basilicum, laurierblad en passata toe en zet het vuur laag. Roer, zet een deksel op de pan en laat 1 uur sudderen, terwijl je af en toe roert.
    3. Kook de tagliatelle al dente in gezouten water. Giet af.
    4. Wanneer de pasta gaar is haal je de saus van het vuur. Roer de gesneden peterselie erdoor. Voeg de pasta toe aan de saus en roer goed. Doe de pasta in een serveerkom en besprenkel met olijfolie en Parmezaanse kaas. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren