Tiramisu met Marsala

    Tiramisu met Marsala

    2keer bewaard
    4uur40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit beroemde en klassieke Italiaanse dessert van lange vingers gedoopt in koffie en gelaagd met een mengsel van mascarpone en eieren wordt iets aparter door de toevoeging van Marsala wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 600 ml espresso
    • 300 ml marsala wijn
    • 4 middelgrote eieren
    • 100 gr suiker
    • 400 gr mascarpone
    • 300 gr savoiardi koekjes
    • 3 tot 5 eetlepels cacaopoeder
    • chocoladeschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur40min 

    1. Maak de koffie en giet het in een kom om af te koelen. Voeg de Marsala wijn toe. (als je espresso kopjes gebruikt voor de afmetingen gebruik dan 10 kopjes koffie en 5 kopjes wijn.)
    2. Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de dooiers met de helft van de suiker tot je een romig geheel hebt zonder klontjes. klop de mascarpone met een houten lepel of garde tot het romig wordt en voeg toe aan de het eidooiermengsel.
    3. Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot er stijve pieken ontstaan. Roer voorzichtig door het mascarpone/eimengsel.
    4. Doop de koekjes in het koffie-wijn mengsel. En leg ze voorzichtig in een glazen ovenschaal. Smeer de room er glad over uit zodat het gelijkmatig verdeeld is en strooi er wat cacaopoeder over.
    5. Leg er een tweede laag koekjes over en dan weer een laag van het roommengsel. Strooi er nog meer cacao over en bedek met chocoladeschaafsel. Laat een paar uur in de koelkast staan voordat je het serveert.

    Tip:

    Wanneer je de eiwitten met het mascarpone-dooier mengsel mengt, kun je kleine stukjes chocolade toevoegen zodat het een lekker knapperig mengsel wordt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren