Forel gebakken in savooiekool-bladeren

    Forel gebakken in savooiekool-bladeren

    3keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Forel wordt gewikkeld in savooiekool bladeren en gebakken in aromatische kruiden en roze peperkorrels. Deze vispakketjes zijn gewoonweg heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 forellen, 250 gr elk
    • 8 grote savooiekool bladeren
    • 15 gr bieslook, fijn gesneden
    • dille
    • 1 theelepel roze peperkorrels
    • 1 theelepel koriander zaadjes
    • grof zout
    • extra vergine olijfolie
    • gekookt water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Maak de forel schoon (of laat de visboer dit doen), was ze en dep droog met keukenrol. Blancheer de koolbladeren 1 minuut in gezouten water.
    2. Laat 2 koolbladeren elkaar gedeeltelijk overlappen en leg een forel op elk blad. Vul de forel met wat takjes dille, peperkorrels, korianderzaadjes en bieslook. Leg deze zelfde kruiden ook rondom de forel, voeg zout en olijfolie toe. Rol de vis in de bladeren en maak vast met keukentouw.
    3. Leg elk vispakketje in een ovenschaal. Voeg ongeveer 3 cm kokend water toe, bedek met folie en bak de forel 20 minuten in de oven op 180°C / gasoven stand 4.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren