Bloemkoolsausje

    Bloemkoolsausje

    7keer bewaard
    15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Vroeger maakten we het bloemkoolsausje in een pannetje op het fornuis, boter smelten, melk koken enz. - maar in een magnetron is het veel gemakkelijker, het brandt niet aan en olijfolie is ook wat gezonder.

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 g witte bloem
    • 40 ml (2 1/2 eetlepel) olijfolie
    • 700 ml melk
    • 125 g jonge kaas, bijvoorbeeld Maaslander, in kleine blokjes
    • wat vers geraspte nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de bloem in een glazen kom of grote glazen maatbeker (een handvat is handig.)
    2. Giet de olijfolie eroverheen, meng met een houten lepel.
    3. Laat het minstens een halfuur staan, dat neemt de rauwe-meelsmaak weg.
    4. Doe 250 ml melk in een andere glazen maatbeker en breng het bijna aan de kook in de magnetron.
    5. Giet een beetje hete melk bij de bloem en meng het goed, nogmaals een klein beetje, roer weer goed, en dan de rest van deze portie melk, meng het goed door elkaar.
    6. Verhit de saus in de magnetron, 1 tot 1 1/2 minuut (niet laten koken.)
    7. Verhit de tweede portie melk (250 ml) in de magnetron, voeg het in gedeelten toe aan de saus en roer weer goed.
    8. Verhit de saus weer in de magnetron, 1 tot 1 1/2 minuut (niet laten koken.)
    9. Verhit de derde portie melk (200 ml) in de magnetron, voeg het toe aan de saus en roer goed.
    10. Verhit de saus weer in de magnetron, 1 tot 1 1/2 minuut (niet laten koken.)
    11. Snijd de kaas in kleine blokjes en meng het door de saus, met de nootmuskaat.
    12. Laat het nog even staan om de kaas te laten smelten, verhit het eventueel nog even in de magnetron, en giet de saus dan op het bord over de bloemkool of broccoli.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren