Tonijncarpaccio met citrusfruit

    Tonijncarpaccio met citrusfruit

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze carpaccio bestaat uit rauwe dunne plakjes tonijn met een sinaasappel-citroensaus en is een variant op de klassieke Italiaanse rundercarpaccio.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 sinaasappels
    • 4 citroenen
    • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 snufje zout
    • 1 snufje witte peper
    • 350 tot 400 gr verse tonijnfilet (1 stuk)
    • 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld
    • 1 klein bosje munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 10min rusten  ›  Klaar in:45min 

    1. Was de sinaasappels en citroenen en droog ze goed af. Schil 1 sinaasappel in 1 citroen, haal ook het wit er goed af, want dit smaakt bitter. Snijd de schillen in dunne Julienne reepjes.
    2. Pers de andere sinaasappel en 1 citroen uit en giet het sap in een pan met de reepjes schil, de olijfolie en wat zout en peper.
    3. Verwarm de citrussaus op een laag vuurtje, roer voortdurend totdat het wat indikt.
    4. Snijd de tonijn in hele dunne plakjes, zoals runder-carpaccio. Snijd de overige citroenen in plakjes en maak een bedje van de citroen op een serveerschaal. Leg de tonijnplakjes er bovenop. Giet de saus erover heen zodat de vis goed bedekt is. Garneer met kappertjes en muntblaadjes en laat 10 minuten staan voordat je serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren