Met tonijn gevulde tomaten

    Met tonijn gevulde tomaten

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke tomaten gevuld met een tonijnmengsel, die zowel warm als koud geserveerd kunnen worden, als een voorgerecht of hoofdgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr tonijn uit blik
    • 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld
    • 4 eetlepels zwarte olijven, in kleine ringetjes
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
    • sap van een halve citroen
    • 1 bosje peterselie, gesneden
    • 6 grote tomaten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Doe de tonijn, kappertjes, olijven, zout en peper in een keukenmachine. Meng tot het goed gecombineerd is, voeg de olijfolie en citroensap toe, terwijl je blijft mengen. Roer de peterselie erdoor.
    2. Maak een kleine ronde snee in het bovenste gedeelte van de tomaten en snijd de deksels eraf. Lepel er voorzichtig het vruchtvlees uit. Vul dan de tomaten met het tonijnmengsel en leg ze in een ovenschaal.
    3. Bak 20 tot 30 minuten in de oven op 180°C / gasoven stand 4.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren