Heerlijke groentetaart

    Heerlijke groentetaart

    3keer bewaard
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik heb deze groentetaart met broccoli en champignons bedacht, zodat mijn zoon groente zou gaan eten. De taart is makkelijk te maken, goed te variëren en al mijn vegetarische vrienden zijn er dol op.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kleine broccoli's, in roosjes
    • 10 champignons, gesneden
    • 1 kleine wortel, in schijfjes
    • 1/2 witte ui, gesneden
    • 125 ml witte wijn
    • 125 ml water waar de broccoli in heeft gekookt
    • 1 theelepel zout
    • 8 velletjes bladerdeeg
    • 3 dunne plakjes Emmenthaler, in reepjes gesneden
    • 1 bol mozzarella, in kleine stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasoven stand 4.
    2. Kook de champignons, wortel en ui in een steelpan in de witte wijn. Laat sudderen tot de groenten zacht zijn.
    3. Giet de broccoli af en snijd in kleine stukjes en voeg toe aan de champignons, wortel en ui. Voeg 125 ml van het kookvocht van de broccoli toe evenals het zout.
    4. Leg 4 blaadjes bladerdeeg met de randjes over elkaar in een vierkant en druk aan. Herhaal dit met de andere vier, zodat je 2 grote vellen bladerdeeg hebt.
    5. Rol een groot vel bladerdeeg uit en leg over een glazen of keramieken taartvorm heen. Verspreid het groentemengsel hierover, voeg de mozzarella en Emmenthaler toe en roer een beetje. Bedek de taart met het andere vel deeg en druk de randen aan.
    6. Bak 40 minuten in de oven of tot het deeg goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren