Vitello tonnato (Kalfsvlees in tonijnsaus)

    Vitello tonnato (Kalfsvlees in tonijnsaus)

    3keer bewaard
    2uur20min


    Maak dit als eerste!

    Vitello tonnato is een klassiek Italiaans voorgerecht, smaakvol en makkelijk te maken. Heerlijk voor een etentje. Het is ook nog eens licht dus je hoeft je geen zorgen te maken over de calorieën!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 stuk kalfsvlees (filet) van 600 gr
    • 1 theelepel extra vergine olijfolie
    • 1 wortel, fijn gesneden
    • 1 stengel selderij, fijngesneden
    • 1 ui, fijngesneden
    • 3 laurierbladeren
    • 1 takje rozemarijn
    • 1 liter runderbouillon
    • 1 glas droge witte wijn
    • 2 hardgekookte eieren
    • 3 blikjes tonijn, afgegoten
    • 2 eetlepels afgespoelde kappertjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Voeg de wortel, selderij, ui, laurierbladeren en rozemarijn toe. Roerbak een paar minuten en voeg dan wat bouillon toe. Dek af en kook 2 uur op een laag vuur, voeg nu en dan bouillon toe. Let goed op dat het niet droog kookt.
    2. Voeg tegen het einde van de 2 uur de wijn toe.
    3. Meng in een keukenmachine de eieren, tonijn en wat van de bouillon uit de pan.
    4. Snijd het kalfsvlees in mooie plakken, leg op een serveerschaal en schenk de tonijnsaus over het vlees.
    5. Garneer met kappertjes. Serveer koud of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren