Witte bonen met kruiden

    Witte bonen met kruiden

    1keer bewaard
    2uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze witte bonen worden op smaak gebracht met kruiden, ui en knoflook en dan geserveerd op crostini of bruschetta. Een heerlijk voorgerecht of lekker hapje.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 450 gr gedroogde witte bonen, zoals cannellini
    • 500 to 750 ml groente- of kippenbouillon, of water
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 kleine rode ui, gesneden
    • scheutje olijfolie
    • 1 laurierblad of
    • 2 tot 3 salieblaadjes of
    • 1 takje rozemarijn
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Week de bonen een hele nacht of minstens 8 uur. Giet af en doe ze in een pan met genoeg bouillon of water om ze te bedekken. Breng aan de kook.
    2. Roerbak de knoflook en ui in wat olijfolie, ongeveer 5 minuten en voeg dan toe aan de pan. Voeg ook de kruiden naar keuze toe. Kook de bonen in 2 uur gaar, ofwel op het vuur, ofwel in de oven.
    3. Breng op smaak met zout en peper tegen het einde van de kooktijd. Haal van het vuur en laat de bonen, met de deksel op de pan nog 30 minuten staan, zodat ze het overgebleven vocht kunnen opnemen.
    4. De bonen kunnen heel of gepureerd geserveerd worden. Serveer met crostini of bruschetta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren