Risotto met wilde paddestoelen

    Risotto met wilde paddestoelen

    12keer bewaard
    1uur


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een combinatie van verse wilde paddestoelen en gedroogd eekhoorntjesbrood geven deze risotto een heerlijke smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,4 liter kippenbouillon
    • 30 gr gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
    • 1/2 ui, fijngesneden
    • 45 gr boter
    • 230 gr verse wilde paddestoelen, fijngesneden
    • 280 gr arborio rijst
    • 240 ml witte wijn
    • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 tot 3 eetlepels gesneden verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de kippenbouillon in een steelpan op laag vuur. Voeg de porcini toe en laat zachtjes sudderen op laag vuur.
    2. Bak de ui glazig in een grote koekenpan in 30 gr boter, in ongeveer 5 minuten. Voeg de verse gesneden paddestoelen toe en bak tot hun kookvocht vrijkomt. Voeg de rijst toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg dan de wijn toe en blijf roeren tot alle wijn is opgenomen.
    3. Haal de porcini uit de bouillon en zet opzij. Voeg de bouillon een half kopje per keer toe aan de rijst. Blijf roeren tot de bouillon is opgenomen en voeg dan weer nieuwe bouillon toe, dit duurt ongeveer 20 minuten. Wanneer de rijst al dente is haal je de pan van het vuur.
    4. Snijd de porcini in stukjes en voeg ze toe aan de risotto, samen met de Parmezaanse kaas en de resterende 15 gr boter. Strooi de peterselie erover en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren