Zabaglione

    Zabaglione

    5keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een simpel Italiaans dessert, gemaakt met slechts drie ingrediënten: eierdooiers, likeur en suiker. Gebruik je favoriete likeur, de keus is aan jou.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 eierdooiers
    • 75 ml likeur (Marsala, Port, Madeira, Vin Santo, Moscato of Rum)
    • 120 gr kristalsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de eierdooiers en suiker in een hittebestendige kom en klop met een garde tot er een bleek en luchtig geheel ontstaat. Je kunt het beste een elektrische mixer gebruiken.
    2. Voeg de likeur beetje bij beetje toe en blijf de eierdooiers mixen met de mixer. Wanneer de room goed gemengd is, zet je de kom op een pan met zachtjes kokend water (au bain marie). Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
    3. Blijf nog 15 minuten roeren met een garde. De room zal luchtig en dik zijn. Serveer warm.

    Tip:

    Je kunt elke likeur naar keuze gebruiken, dus iedere keer als je dit dessert maakt zal het weer anders smaken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren