Bacalao op z'n Portugees

    Bacalao op z'n Portugees

    5keer bewaard
    1dag1uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    Gedroogde kabeljauw wordt verwerkt in een heerlijk Portugees gerecht met aardappelen, tomaten en ui. Serveer met stokbrood en drink er rode wijn of bier bij.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr gedroogde vis (bacalao)
    • 1 kilo aardappels
    • 1 grote witte ui
    • 2 rode lomboks
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 200 ml olijfolie
    • ong. 300 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1dag weken  ›  Klaar in:1dag1uur15min 

    1. Leg de vis 1 dag vantevoren in ruim koud water. Ververs af en toe het water.
    2. Snij de vis de volgende dag in kleine stukken. Schil de aardappels en snij ze in niet te dunne plakken. Snij de ui in ringen. Snij de lombok fijn.
    3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Leg hier in laagjes de vis in, dan de aardappels, uiringen, lombok. Hieroverheen de tomatenblokjes. Voeg water toe. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag en laat 1 uur sudderen. Roer niet door, maar schud de pan af en toe heen en weer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren