Bloemkoolsoep van Kees

    Bloemkoolsoep van Kees

    2keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een heerlijk recept voor bloemkoolsoep. Makkelijk om te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Serveer de soep met croutons en geraspte kaas indien gewenst.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 hele bloemkool
    • 1 bouillonblokje
    • 2 eetlepels margarine
    • 2 eetlepels bloem
    • zout, peper, nootmuskaat naar smaak
    • 1/2 bosje gehakte peterselie
    • 1 bekertje creme fraiche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng een pan met ongeveer 1 1/2 liter water, een bouillonblokje en de bloemkool aan de kook. Laat de bloemkool niet te gaar koken, in ongeveer 15 minuten. Haal de bloemkool uit de pan, maar bewaar het kookvocht.
    2. Smelt de margarine in een grote pan. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot je een glad papje hebt, zonder klontjes. Voeg dan beetje bij beetje en al roerend het bloemkoolvocht toe. Probeer eerst een liter, als je de soep dunner witlt kun je altijd meer toevoegen.
    3. Breng het soepje op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel de bloemkool in roosjes en doe deze in de soep. Roer er naar smaak creme fraiche door en verse peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren