Aardappels op Hasselback wijze

    Aardappels op Hasselback wijze

    18keer bewaard
    1uur


    6 personen hebben dit gemaakt

    Hasselback aardappels zijn gebakken aardappels uit de oven, gedeeltelijk in plakjes gesneden, maar zodat de aardappels nog aan 1 stuk zijn. Erg lekker en een erg mooie presentatie!

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote aardappels
    • olijfolie
    • zout en peper
    • geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C- 225°C. Vet een ovenschaal in met boter.
    2. Schil de aardappels, maar hou ze heel. Snij de aardappels in plakjes, maar snij ze slechts voor 7/8 in, zodat de onderkant heel blijft en aan elkaar blijft zitten.
    3. Bestrijk de aardappels rijkelijk met olijfolie en bestrooi naar smaak met peper, zout en geraspte kaas.
    4. Leg de aardappels met de gesneden kant naar boven in de ovenschaal en bak ze in ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    al wat jaren achter elkaar geprobeerd, maar ik krijg ze niet volledig gaar. Blijft jammer, want de smaak is heerlijk Leg de aardappels op een lepel, daardoor heb je minder kans op doorsnijden van de aardappel. - 16 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren