Romig vispotje

  • 7keer bewaard
  • 40min

Een heerlijk romig vispotje met kabeljauw, champignons en verse tomaat. Lekker om met krielaardappeltjes te serveren. Mijn man vindt dit gerecht heerlijk!

Jet Gelderland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 3 

  • 500 gr krielaardappeljes, niet geschild
  • 80 gr boter, apart te verwerken
  • 2 grote tomaten, ontveld en in blokjes
  • 200 gr sjalotjes, fijngesneden
  • 200 gr champignons, in stukjes
  • 1 theelepel suiker
  • 30 gr bloem
  • 400 ml visbouillon (van tablet)
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 theelepels citroensap, of meer naar smaak
  • 2 eetlepels verse dille, grof gesneden
  • 400 gr kabeljauw (uit de diepvries, ontdooid)
  • zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

  1. Zet een pan met water op en kook de krielaardappeltjes met schil gaar. Giet de aardappeltjes af, doe 20 gr boter, wat zout en peper in de pan, en laat afgedekt staan tot het vispotje klaar is.
  2. Snij aan de onder -en bovenkant van de tomaten een kruisje met een scherp mes. Ontvel de tomaten door ze ong. 30 seconden in kokend water te leggen (leg ze bijv. even bij de aardappelen in de pan), en daarna onder koud water af te spoelen. Nu kun je het velletje makkelijk verwijderen. Snij de tomaten in blokjes.
  3. Smelt 20 gr boter in een grote braadpan of koekenpan en bak de sjalotjes en champignons even aan, ong. 2 minuten. Voeg een beetje water toe zodat de groenten net onderstaan. Breng op smaak met zout, peper en suiker. Laat het water nu grotendeels verdampen. Schep de groenten uit de pan, en laat overgebleven vocht in de pan achter.
  4. Smelt 40 gr boter in dezelfde pan, en voeg al roerende de bloem toe. Bak en roer deze roux ong. 2 minuten. Voeg daarna de visbouillon en crème fraîche toe. Laat 5 minuten zachtjes koken terwijl je de saus mooi glad roert.
  5. Breng de saus op smaak met zout, peper, 1 eetlepel dille, en citroensap. Voeg de kabeljauw toe, en laat 5 minuten zachtjes stoven. Voeg daarna de groenten en tomatenblokjes toe, en verwarm 3 tot 4 minuten.
  6. Serveer het vispotje in kommetjes en geef de krielaardappeltjes er apart bij. Strooi nog wat dille over het vispotje en eventueel de aardappeltjes bij het serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

Marjel
van
1

Gisteren gemaakt, en er echt van genoten! Ik heb halfvolle kookroom gebruikt ipv crème fraîche, en de aardappeltjes in de vissoep erbij gedaan. - 04 apr 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Tomaat
Tomaat (358)