Spaanse rijstpudding

    Spaanse rijstpudding

    8keer bewaard
    35min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit romige Spaanse rijstdessert wordt op smaak gebracht met kaneel, sinaasappel en citroen. Zowel koud als warm heerlijk! Bestrooi met een beetje kaneelpoeder. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 ml volle melk
    • 50 gr suiker
    • 1 kaneelstokje
    • 5 cm citroenschil
    • 5 cm sinaasappelschil
    • 150 gr dessertrijst
    • kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de melk langzaam in een steelpan. Voeg de suiker, kaneelstok, citroen- en sinaasappelschil toe. Laat 5 minuten trekken.
    2. Breng aan de kook en voeg de rijst toe. Laat 20 minuten zachtjes koken, tot de rijst zacht is. Roer niet te vaak door!
    3. Als de rijst zacht/gaar is, verwijder je de smaakmakers. Serveer warm of koud, bestrooid met wat kaneelpoeder.

    Video

    Spaanse rijstpudding
    Spaanse rijstpudding

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren