Spaanse rijstpudding
1 / 1 Foto van:  allrecipes
Blader

Spaanse rijstpudding

Dit romige Spaanse rijstdessert wordt op smaak gebracht met kaneel, sinaasappel en citroen. Zowel koud als warm heerlijk! Bestrooi met een beetje kaneelpoeder. Bekijk ook de video van dit recept!

Luis Luna

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 500 ml volle melk
  • 50 gr suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 5 cm citroenschil
  • 5 cm sinaasappelschil
  • 150 gr dessertrijst
  • kaneelpoeder

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

  1. Verhit de melk langzaam in een steelpan. Voeg de suiker, kaneelstok, citroen- en sinaasappelschil toe. Laat 5 minuten trekken.
  2. Breng aan de kook en voeg de rijst toe. Laat 20 minuten zachtjes koken, tot de rijst zacht is. Roer niet te vaak door!
  3. Als de rijst zacht/gaar is, verwijder je de smaakmakers. Serveer warm of koud, bestrooid met wat kaneelpoeder.

Video

Spaanse rijstpudding Spaanse rijstpudding

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties