Hartige taart met gehakt

  • 18keer bewaard
  • 50min

Een eenvoudig recept voor een gehakttaart, op smaak gebracht met salie, tijm, mosterd en kruidnagel. Heerlijk met een salade. Er wordt mosterdpoeder gebruikt in dit recept, maar dit kun je ook vervangen door een halve theelepel gladde, gele mosterd. Bekijk ook de video van dit recept.

jenn

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 1 aardappel, geschild en in blokjes
  • 450 gr half-om-half gehakt (runder/varkensgehakt)
  • 1/2 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 4 eetlepels water
  • 3 takjes verse tijm, fijngehakt
  • 3 takjes verse salie, fijngehakt
  • 1/2 theelepel mosterdpoeder (of mosterd)
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
  • zout en peper naar smaak
  • 2 grote vellen deeg voor hartige taart (of 10 kleine plakjes)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de blokjes aardappel in een pan met voldoende water om het te bedekken. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken. Giet af, stamp fijn en zet apart.
  2. Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan, en breek in kleine stukkjes met een houten spatel. Voeg knoflook, ui en water toe. Voeg mosterdpoeder, salie, tijm, kruidnagel, peper en zout toe. Bak op middelhoog vuur tot het gehakt bruin is. Haal van het vuur en meng de aardappel er doorheen.
  3. Bedek een taartvorm of springvorm van 23 cm met de helft van het (uitgerolde) deeg. Vul met het gehaktmengsel en dek af met het andere vel deeg. Snij of prik het deeg een paar keer in zodat de stoom straks kan ontsnappen. Knijp de randjes van het deeg tegen elkaar aan met je vingers, of gebruik een vork.
  4. Bak de taart 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de korst goudbruin is.

Video

Gehakttaart

Gehakttaart

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (3)

berts
van
1

Een taart voor mannen. Kruiden en specerijen verrassende smaakmakers. Dit is smullen! - 01 jun 2013

monchique
1

Hij was super lekker heb er alleen verse spinazie bij ingedaan . - 17 feb 2013

DeJager123
0

Geweldig lekker maar natuurlijk hebben wij het met kip gehakt gemaakt!!! - 10 jun 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties