Hans z'n zuurkoolschotel

    Hans z'n zuurkoolschotel

    15keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk als het buiten guur en koud is en het fijne van deze schotel is dat iedereen het lust en mijn ervaring is dat iedereen graag 2 keer opschept.

    hanscatrien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 ovenschotel

    • 500 gr rundergehakt
    • 2 flinke uien
    • versgemalen peper (naar smaak)
    • chilipoeder, naar smaak
    • 1,5 kilogram aardappelen
    • 500 gr zuurkool
    • 2 appels (liefst jonagold)
    • 300 ml satésaus
    • 1 theelepel paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Gehakt in koekenpan laten rullen, daarna uien in stukjes snijden en toevoegen bij het gehaktmengsel en versgemalen peper toevoegen plus de chilipoeder. Daarna aardappels en zuurkool op het vuur zetten (in aparte pannen met ruim water).
    3. Zijn de aardappels en de zuurkool gaar, afgieten en aardappels pureren en de zuurkool wat fijner snijden.
    4. De bodem van een flinke ovenschaal licht invetten met boter en bedekken met de zuurkool en daarop de fijngesneden appel (niet te grote stukjes).
    5. Daarna het gehaktmengsel erop en daarover giet men de satésaus.
    6. Aardappelpuree erover en dan niet te hard aandrukken want dan zal de satesaus langs de randen omhoog komen!
    7. Paneermeel verspreiden over de zuurkoolschotel, stukjes boter erop.
    8. Zet hem dan in de oven of heteluchtoven en laat hem dan 30 minuten op 200°C verhitten.
    9. Smakelijk eten!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren