Aardappel met zure room

    Aardappel met zure room

    6keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    In de schil gekookte aardappels, geserveerd met een mengsel van zure room, oude kaas en knoflook. Heerlijk als bijgerecht bij een feestelijk etentje! Ook lekker bij een gepofte aardappel.

    Helfrich Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 grote vastkokende aardappels
    • 4 eetlepels zure room
    • 50 gram geraspte oude kaas
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Schil de aardappels niet, maar boen ze wel goed schoon. Kook de hele aardappels in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af. Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie en houd ze in een voorverwamde oven (180°C) warm.
    2. Meng de zure room met de geraspte kaas en de uitgeperste knoflook. Serveer bij de aardappels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren