Rijstnoedels met Vietnamese pesto

    Rijstnoedels met Vietnamese pesto

    1keer bewaard
    35min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Dit Oosterse gerecht met Vietnamees tintje is een heerlijke eenpansoptie voor een ontspannen etentje. Deze pesto is heerlijk anders en bereid op basis van pinda's en Oosterse kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pak (500 gr) rijstnoedels
    • flinke hand gehakte verse koriander
    • handje Thaise basilicum
    • 2 teentjes knoflook, gehalveerd
    • 1/2 theelepel citroengras, gehakt
    • 1 groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngehakt
    • 1 eetlepel vissaus
    • 4 eetlepels gehakte, ongezouten, dry-roasted pinda's
    • 7 eetlepels koolzaadolie
    • 1/2 limoen, in partjes
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. De rijstnoedels 30 minuten in een grote kom koud water weken. Afgieten en apart zetten.
    2. Voor de pesto: koriander, basilicum, knoflook, citroengras, chilipeper, vissaus en 2 eetlepels pinda's in een blender of keukenmachine grof pureren. Terwijl de machine draait de olie in een dun straaltje toevoegen. Resterende pinda's toevoegen en pulseren tot de pinda's grof gehakt zijn.
    3. In een grote koekenpan op matig heet vuur 125 ml water schenken en geweekte noedels toevoegen. Roeren tot het meeste vocht geabsorbeerd is en de noedels gaar zijn.
    4. Bijna alle pesto toevoegen en goed vermengen. Extra water toevoegen als de pesto te klonterig is.
    5. Proef de noedels. Eventueel meer pesto, limoensap, vissaus, zout of peper toevoegen.
    6. Garneer de noedels met de resterende 2 eetlepels pinda's en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren