Roodbaarsfilet in een saus van basilicum

    Roodbaarsfilet in een saus van basilicum

    2keer bewaard
    35min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een Italiaans gerecht genaamd Scorfano in pesto di basilico. Voor de roodbaarsfilet kun je ook heilbot, kabeljauw of zwaardvis nemen. De pesto is zelfgemaakt, vers en superlekker! Dit is een voorgerecht, maar als je de porties vis wat groter maakt, kan het ook als hoofdgerecht!

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 stukken van 60 gr roodbaars
    • 2 eetlepels citroensap
    • peper en zout naar smaak
    • 200 gr mascarpone
    • 4 eetlepels fijngeknipte basilicumblaadjes
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • Voor de pesto
    • 1 bos basilicum
    • 45 gr geroosterde pijnboompitten
    • 1 teentje knoflook, gepeld
    • 100 ml olijfolie, extra vergine
    • 75 gr vers geraspte parmezaanse kaas
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

      Pesto

    1. De pesto kun je al vantevoren maken. Zoek de basilicumblaadjes van de stelen en doe ze in de mengkom van de magi-mix (of keukenmachine); bewaar de stelen voor wat anders: saus, bouillon o.i.d.
    2. Voeg de pijnboompitten en de knoflook en mix het geheel met de ”pulse-knop” tot een puree; voeg dan - langzaam schenkend - de olijfolie toe en en blijf mengen tot een homogene massa.
    3. Stop de machine en voeg dan de vers geraspte parmezaanse kaas toe; meng het geheel met de “pulse-knop” nogmaals goed door en maak vervolgens, zonodig, op smaak met peper en zout
    4. Vis

    5. Besprenkel de vis met het citroensap en bestrooi met peper en zout.
    6. Warm de pesto samen met de mascarpone en de helft van de basilicum op in een koekenpan.
    7. Bak de stukken vis in een koekenpan rondom goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
    8. Rooster intussen in een andere koekenpan de pijnboompitten. Doe ze als ze bruin zijn over op een bord, want in de pan worden ze te donker.
    9. Verdeel de saus over acht voorverwarmde bordjes en leg daarin de vis. Verdeel de pijnboompitten en het restant van de basilicum erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren