Florentijnse paddestoelentaart

    Florentijnse paddestoelentaart

    9keer bewaard
    50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Torta Fiorentina di funghi is een Italiaans recept voor hartige taart met paddenstoelen. Je kunt het als voorgerecht of lunchgerecht serveren. De bodem wordt gemaakt van bladerdeeg.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 5 velletjes bladerdeeg
    • 75 gr walnoten
    • 4 sjalotten
    • 550 gr kastanjechampignons, oesterzwammen, porcini en/of cantharellen
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 125 gr ontbijtspek in blokjes
    • 2 teentjes knoflook
    • peper en zout
    • 4 eieren
    • 125 ml crème fraîche
    • 1 eetlepel verse gehakte bladpeterselie
    • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
    • 1 eetlepel fijngehakte bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Vet een taartvorm met een doorsnede van 26-30 cm. in en bekleed die met de bladerdeeg. Prik de bodem hier en daar in.
    3. Hak de noten grof, pel de sjalotten en snijd ze in stukjes. Borstel de paddenstoelen goed schoon (niet wassen!).
    4. Verhit de olie, fruit daarin de sjalotten en bak de blokjes spek. Pers de knoflook daarboven uit.
    5. Halveer de grotere kastanjechampignons, snijd de oesterzwammen etc. in reepjes en bak dit 3 minuten mee, al omscheppend. Meng de noten erdoor en voeg peper en zout toe.
    6. Klop de eieren los, samen met de crème fraîche en de diverse kruiden.
    7. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de taartbodem. Giet het eimengsel erover en zet de vorm in het midden van de oven. Baktijd 25-30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lavendel
    van
    0

    In plaats van bacon kun je ook een (runder)rookworst in stukjes snijden en lekker uitbakken. - 27 jun 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren