Oma's bananenbrood
1 / 1 Foto van:  Dianne
Blader

Oma's bananenbrood

Welk bananen brood recept is beter dan een afkomstig van je overgrootmoeder? Probeer dit recept om zelf te zien waarom het al zo lang bestaat!

Dianne

Ingrediënten

Porties: 15 

  • 250 gr bloem
  • 1 theelepel baksoda
  • 225 gr geprakte rijpe bananen
  • 3 eetlepels zure room
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 110 gr boter of margarine
  • 2 eieren
  • 120 gr gehakte walnoten (optioneel)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasovenstand 4. Vet een cakevorm (met een inhoud van 1 liter) in.
  2. Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar. Prak in een andere kom de bananen en meng ze met de zure room.
  3. Meng in weer een andere kom de suiker en boter. Voeg de eieren en het banaanmengsel toe en meng goed. Roer door het bloemmengsel en voeg de noten toe.
  4. Giet het mengsel in het bakblik en bak 55 tot 60 minuten, of tot een prikker schoon uit het midden komt.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties