Dadelcake zonder ei

    Dadelcake zonder ei

    3keer bewaard
    1uur30min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke dadelcake zonder ei. Serveer dikke plakken met boter bij een hete kop thee.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 160 gr fijngehakte dadels
    • 150 gr witte basterdsuiker
    • 15 gr boter
    • 250 ml water
    • 250 gr witte bloem
    • 1 theelepel baksoda

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven tot 160°C / gasovenstand 2 1/2. Bedek een cakeblik met bakpapier.
    2. Verwarm de dadels, suiker, boter en water in een grote steelpan. Laat 5-7 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    3. Zeef de bloem en baksoda erdoor. Roer tot het volledig is opgenomen.
    4. Giet het beslag in het voorbereide bakblik. Bak tot hij bruin is aan de bovenkant en een spies er schoon uitkomt.
    5. Koel gedurende 15 minuten in het bakblik, en laat dan verder afkoelen op een rooster. Snijd en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren