Volkorenrijst met noten

    Volkorenrijst met noten

    5keer bewaard
    45min


    184 personen hebben dit gemaakt

    Doodgewone volkorenrijst komt helemaal tot leven vermengd met pecannoten die gesauteerd zijn met ui, peterselie, basilicum en gember.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr volkorenrijst
    • 30 gr boter
    • 1/2 ui, versnipperd
    • 50 gr fijngehakte pecannoten
    • handje fijngehakte peterselie
    • 1/4 theelepel gedroogde basilicum
    • 1/4 theelepel gemalen gember
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/4 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

    1. 400 ml water in een pan aan de kook brengen, rijst erdoor roeren, het vuur laag zetten en 40 minuten zachtjes laten koken.
    2. Als rijst gaar is in een kleine koekenpan op matig vuur de boter smelten en daarin ui, pecannoten, peterselie, basilicum, gember, peper en zout sauteren. Roer het mengsel door de rijst als de ui gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren