Smeuïge cheesecake met kokos

    Smeuïge cheesecake met kokos

    7keer bewaard
    1uur15min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk! Een smeuïge cheesecake bestrooid met kokos. Je kunt hem vers eten, maar hij is nog lekkerder als je hem een nacht in de koelkast laat staan.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 23x33 cm pan

    • Taartbodem
    • 3 eigeel
    • 125 gr margarine
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 200 gr bloem
    • 55 gr witte basterdsuiker
    • Vulling
    • 1 kg roomkaas, geprakt
    • 100-120 gr instant custardpoeder (+ suiker, zie tip hieronder)
    • 4 eigeel
    • 170 gr witte basterdsuiker
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 750 ml melk
    • Om te versieren
    • 7 eiwitten
    • geraspte kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

      Bodem:

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Meng de margarine met 3 eierdooiers tot een licht en luchtig geheel (bewaar de eiwitten om later in dit recept te gebruiken). Meng de bloem, de suiker en het bakpoeder erdoor. Het deeg moet zacht zijn. Indien nodig voeg je meer bloem toe.
    3. Bedek een bakblik van 23 x 33 cm met bakpapier en verdeel het deeg erover.
    4. Vulling:

    5. Klop de roomkaas met het custardpoeder, voeg dan de eierdooiers, suiker, olie en melk toe. Mix tot het goed gemengd is. Het mengsel zal zeer dun zijn. Giet over de bodem.
    6. Bak 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Na 25 minuten baktijd, klop je de eiwitten met 4 eetlepels suiker helemaal stijf. Als de taart klaar is, haal je hem uit de oven, verdeel je de eiwitten gelijkmatig over de taart en strooi je er de geraspte kokos over. Bak nog eens 10-15 minuten. Haal de taart uit de oven en plaats op een koele plaats om stevig te worden.
    7. De taart wordt steviger en dikker als hij afkoelt.

    Tip:

    Als de verpakking van het custardpoeder aangeeft suiker erbij te doen, volg dan deze instructies. Anders zal de taart waarschijnlijk niet zoet genoeg worden.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren