Fondant van marshmallows

  (4)
  30 minuten

  Toen ik hoorde dat je van witte en roze marshmallows een heerlijk glazuur voor op taarten kon maken, geloofde ik het in eerste instantie niet. Maar nadat ik het heb geprobeerd, ben ik helemaal om. Deze fondant is erg lekker!


  Maak dit als eerste!

  Ingrediënten
  Porties: 1 

  • 350 gr witte en roze marshmallows
  • 3 eetlepels water
  • 750 gr poedersuiker

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

  1. Als je witte fondant wilt maken, gebruik dan alleen witte marshmallows. Ik maak meestal roze fondant waardoor ik alleen roze marshmallows gebruik.
  2. Laat het water en de marshmallows smelten in een steelpan op laag vuur, onder voortdurend roeren. Het zal zeer kleverig worden.
  3. Haal van het vuur. Meng er geleidelijk de poedersuiker door, onder voortdurend roeren. Het zal snel dikker worden.
  4. Kneed het mengsel terwijl het nog warm is tot een gladde massa. Bij het afkoelen, wordt het eerst zeer plakkerig maar zodra het verder afkoelt zal er een bal vormen. Voeg meer poedersuiker toe als het mengsel nog te kleverig is.
  5. Rol de fondant uit op een oppervlakte bestrooid met poedersuiker, en leg over je cake (de cake moet worden bedekt met een dikke laag glazuur, zodat de fondant goed plakt). Verdeel de fondant over de cake, druk voorzichtig aan, en snijd het overtollige weg.
  6. Je kunt de cake naar gelieve versieren. Bevestig chocoladesterren of bloemen op de fondant door ze eerst met wat water of voedsellijm te bestrijken. Zolang de fondant nog zacht is, zullen de versiersels goed blijven plakken.

  Tips:

  Wikkel fondant dat over is in plasticfolie en bewaar het in de koelkast. Verwarm het voor gebruik, rol het in je handen soepel, en maak je gewenste figuren. Je kunt ook kleurstof voor voeding toevoegen om de fondant een leuke kleur te geven.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (4)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  0

  Heerlijk recept en makkelijk te maken en te kneden. Uitgerold en over de met marsepein gedrapeerde christmas cake . Bedankt voor het recept .....gr Anneke  -  23 dec 2016

  Beoordelingen van onze andere internationale sites

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren