Oma's Poolse appeltaart

    Oma's Poolse appeltaart

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke appeltaart. Dit is het recept van mijn oma, die in Polen woont. Het is de beste appeltaart die ik ooit heb geproefd. Drie laagjes overheerlijk deeg met daartussen een zachte appelvulling. Het water loopt je nu al in de mond!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 appeltaart

    • Deeg
    • 3 eieren
    • 1 eigeel
    • 200 gr witte basterdsuiker
    • 500 gr bloem
    • 200 gr margarine
    • Vulling
    • 1 kg zure appels, geschild, zonder klokhuis en in schijfjes gesneden
    • 500 gr witte basterdsuiker
    • 1/2 theelepel citroenzuur
    • 125 ml water
    • 1 theelepel vanille-extract
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek 3 bakvormen van 29 x 35 cm met bakpapier.
    2. Meng de eieren, eigeel en de suiker tot een licht en luchtig geheel.
    3. Meng in een aparte kom de bloem en margarine. Meng er krachtig het eimengsel door en kneed het. Verdeel in 3 delen. Op een licht met bloem bestoven oppervlak, rol je elk deel dun uit en leg je het in de voorbereide bakvormen.
    4. Bak 20 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat het mengsel afkoelen.
    5. Ondertussen meng je in een steelpan de appels, suiker, citroenzuur, water en het vanille-extract. Laat 30 minuten sudderen tot de appels zacht zijn.
    6. Verdeel de helft van het hete appelmengsel over een stuk deeg, dek af met een ander stuk deeg, giet de rest van de vulling erover, dek af met de derde korst, druk zachtjes aan en bestrooi met poedersuiker. Zet opzij om af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren